WESA til BMW

Kategori:

Beskrivelse

Din BMW med ESA system kan forbedres til WESA.

Det originale ESA system er en fin avstemning for å justere fjærspenn og dempingsgrad på motorsykkelen. Men – det baserer på fører og passasjers gjennomsnittsvekter (som på alle motorsykler) og derved er det rom til forbedringer ved å tilpasse basis fjærer og basis dempingsinnmat. Ved å montere Wilbers komponenter vil det bli valgt dempere som er tilpasset dine vekter og som klarer den totale «spagaten» mellom minste belastning – når du med din vekt kjører alene og når du har med deg passasjeren og full feriebagasje. Med andre ord – en helt ny avstemning.

BMW sine GS modeller er også utstyrt med meget lange fjærvandringer for å ta i mot ekstrem dårlige veier, dette medfører meget høy sittestilling som i en rekke tilfeller forhindrer at føreren kan plante foten ordentlig på bakken på begge sider. En ustø situasjon. Da kan du spørre deg – trenger jeg dette ? Skal jeg ut til ekstreme veier i Peru eller Kasakhstan ?

Er ditt svar nei og du er under 185 kan det være av stor fordel å senke sykkelen, du vil ikke bare få en økt sikkerhet men også enda lettere kjøreegenskaper. Ved modifisering til WESA kan du derfor velge flere senkings-alternativer og fremdeles ha nok fjæringsreserver til vanlig turbruk. Se nedenfor:

De aller fleste BMW modeller med ESA kan bygges om til W-ESA. De aller fleste modellene kan senkes fra 15mm opp til hele 80mm! Noen utvalgte kan og heves. Ikke nøl med å ta kontakt, det blir for mye å ta med alt på siden her.

W-ESA

Prisene på F.eks en 2012 BMW R1200GS : kr.15.574.- + kobling/ombygning kr.1200.- pr demper.

Men vi kan og hjelpe dere som har 700/800GS, med demper bak og gaffler fremme.

Hvordan fremgår du ved bytting ?  Du sender begge original demperne inkludert motor og ledninger til oss, så bygger vi om og sender det til WESA modifiserte system tilbake til deg. (husk – før demontering må du stille justering i modus Comfort).

Dersom vi skal ta hele jobben kan du levere inn sykkelen (etter avtalt termin) da demonterer vi og monterer alt sammen. I slik tilfelle tilkommer arbeidspris kr.2.400,- eller kr.4000,- på K 1600.

WESA DYNAMIC

De fleste av de nyeste BMW modeller fra 2014 har ESA-DYNAMIC. Wilbers har knekt koden på den elektronikken og kan derfor bygge om til WESA-DYNAMIC. Med de samme muligheter som i vanlig WESA og senkinger. Prisen for et sett Dynamic er fra kr.16.874.- inkl mva. Demperne må dog sendes til vårt servicested (Magers Import, Brastadveien 642, 4525 Konsmo) for oppkobling, arbeidskostnad for dette er kr.3.600.- inkl mva for 2 dempere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.