Hold pekeren over "gaffelfjærer" i menyen for flere valg.Wilbers Gaffelfjærer

I følge eksperter på fjæring/demping er gaffelfjærer like viktige som støtdempere.

Fordringene til kjøreegenskapene på moderne motorsykler med høy motorytelse og/eller med krav om å bære tunge laster (passasjerer/bagasje) er blitt stadig tøffere. Det kreves at forgaffelen skal reagere myk på de minste ujevnheter og være hard ved sterk oppbremsing og/eller harde slag fra veibane eller terrenget. En oppgave som ikke er lett å kombinere.

På langt nær ikke alle "nye" serieproduserte motorsykler klarer å passere dette hinder. Fjærene har også en kort levetid sammenlignet med dagens moderne motorer som ofte klarer 100.000 km uten overhaling. Da kan fjærene allerede være slitne etter bare 20.000 km., olje viskositeten har endret seg og luftpolstrene er minimert.  Denne prosessen går som regel gradvis og føreren/eieren merker det ikke i og med at han venner seg til det etter hvert. Å skifte til nye originalfjærer, ny olje og justering vil gi en forbedring. Men du kan gjøre det annerledes: når du først går til den investering kan du like greit skifte til Wilbers progressive fjærer og olje, derved optimerer du sykkelens egenskaper til en standard som serieproduksjonen ikke gir.

Wilbers gaffelfjærer er laget av krom-silizium-stål og har en livslang garanti. De leveres i 2 grunntyper: Progressiv for vanlig variert gatebruk og grusbruk, linear for roadracing. Ved roadracing kan du avstemme en gaffel i henhold til f. eks. banen, da er det en fordel å bruke en linear fjær (skifte fjærer for forskjellige baner). For vanlig gatebruk/touring er det en fordel å bruke en progressiv fjær. Med sistnevnte vil forhold som lav reaksjon på små humper og gjennomslag ved store og/eller bunning ved harde nedbremsinger - høre til fortiden.

Når det gjelder gaffelfjærer leverer Wilbers passende fjærer til din motorsykkel, det følger da med anvisning om oljetype du skal bruke og hvor stort luftkammer du skal ha.

Sist men ikke minst, å skifte til et par Wilbers fjærer er en rimelig investering, et par koster kr. 1529.-  Dersom du i tillegg bruker Wilbers gaffelolje - vil du som regel ikke gjenkjenne egenskapene av din gaffel. En liter Wilbers gaffelolje koster  kr.219- .  Selve jobben med skifting kan en hver med litt mekaniske kunnskaper gjennomføre. Eller din merkeforhandler. (monteringsanvisning følger med på engelsk/tysk)

Wilbers Gaffelolje er ikke en hvilken som helst. Tester viser store forskjeller mellom forskjellige merker. Wilbers utmerker seg gjennom en uvanlig renhet som derved medfører en minimal slitasje av gaffelen. Det er faktisk slik at du hører mindre til oljebevegelsen (inn/utfjæring) sammenlignet med mange andre merker. Wilbers gaffelolje leveres i viskositet fra SAE 2,5 til SAE 30. Anvendelse av høykvalitetsolje er særdeles viktig ved moderne gafler som har en rekke oljekanaler.

Gaffelsimmeringer: Wilbers kan også levere sett med gaffelsimmeringer, de er av optimal kvalitet, testet av Wilbers. Greit å skifte når en først er i gang med skifting av fjærer. Oppgi dimensjon ved bestilling. (det er en fordel om du kan opplyse dimensjonen - i tilfelle vi ikke har den til din sykkel)

Antifriksjonsfett: Wilbers kan levere spesiell fett (du påfører litt på simmeringene) som reduserer friksjon og øker levetiden.

Gaffelforinger: Wilbers kan levere sett med gaffelforinger (type med antifriksjons belegg) til en rekke forgaffler, oppgi gjerne sykkelmerke, type og årsmodell (best om du har målene på foringer)- så kan vi sjekke om de har passende foringer for deg.

Gaffel overhaling: Vi kan overhale din gaffel. Arbeide omfatter: Nye progressive fjærer, olje, simmeringer, polering av gaffelben, eventuell skift av foringer. Fra kr. 3.800.- Skulle det være behov for nye foringer, skraperinger o.l som ikke er inkludert i priser blir du selvfølgelig kontaktet og informert om kostnad og leveringstid på deler som ikke er på lager.

 

Forgaffler

 

Gaffelfjær prog Wilbe. Par

1529

Gaffelfjær linear Wilbe. p

1529

Gaffelf prog for senking med tilhørende hylser

1749

Gaffelolje Wilbers 1 L.

219

Simmeringpar

329

Foringer pr stk

165

Antifriksjonefett 10 gr.

109

Forgaffel arbeid

 

Demontere/montere ben på sykkel

715

Skifte fjærer og olje på 2 ben

495

Full gaffelservice (fjærer, olje, simmringer, bearbeide foringer, polere innerben)

3800

Det samme ved senking

4350

Det samme når det må foretas innvendige endringer f.eks F800GS

5450

Triumph Tiger Explorer, gaffeltuning inkl fjærer og olje

5120

Det samme inkl senking 60mm

5670

(alle priser inkludert MVA)

se også Wilbers sin hjemmeside: www.wilbers.de

Betalingsbetingelser: Når varen er klar for forsendelse fra meg til deg sender jeg beskjed om fakturabeløp og du gir meg beskjed om du betaler på forskudd eller ønsker forsendelse med oppkrav.

Forsendelse av Støtdempere, fjærer eller deler:  Norgespakke inn til 10 kg. kr.160.-. eventuell oppkrav så er fraktkostnaden kr.244.-. Ingen fakturagebyr.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2020 Magers Import A/S