Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Künzi "Magic-Flame"

La oss kalle den "Lommekoker" fordi du kan ta den med deg i lommen, større er den ikke. La meg dog først fortelle litt om dens opprinnelse.

Vi må tilbake til slutten av borgerkrigen i USA 1865, etter den var det mange soldater som var arbeidsledig og streifet rund i landet for å ta seg tilfeldige jobber, de ble kalt "Hobos". Disse hadde som regel med seg noe håndverktøy eller hakker og spade. De bidro til USA utviklingen med bygging av jernbaner, oljeledninger, høsting av frukt, korn osv. Dette medførte mye møysommelig reising, noe som etterhvert utviklet sanser for å ferdes mest rasjonell og praktisk. En eller annen av disse Hobos kom på ideen å lage et kokeredskap av en blikkboks, noe som det fantes mye av. Med kniv kuttet han noen hull nederst og øverst i boksen, derved oppsto et konveksjonstrekk. Virkningen av denne enkle brenneren er så høy at en til og med kan benytte vanskelig brennbart materiale. Straks ble den alle manns eie for de omstreifende.

Med årenes løp har de opprinnelige "Hobo-Cans" (som de ble kalt) utviklet seg videre og i dag er den i Sveits produserte "Künzi-Magic Flame" et koke/varme redskap vi finner hos en rekke ekstrem Outdoor brukere. Produktet er konstruert av rustfritt V2A krom-nikkel-stål i 1mm tykkelse, den mekaniske presisjon garanterer et nærmest livstids bruk. Det praktiske er at sammenlagt er kokeren ikke større en et tykt postkort, derved kan du nær sagt ha den ( medfølgende solid pose) i brystlommen.

Den kan fyres med nær sagt alt brennbart og er lett å tenne. For eks. lit never, tørt gres, noen småkvister og du er i gang. Du finner alltid noe "rask" du kan putte opp i den og om du vil kan du også bruke grillkull osv. Den utvikler en intens varme (kan komme opp til 1000c) og derfor vil den etter hvert endre farge men det mekaniske vil aldri skades. Det er også enkelt å gjøre den ren etter bruk. Sist men ikke minst – den er miljøvennlig.

For å illustrere varmeeffekten kan nevnes at ved bruk av 250 gram trekull vil den gi en gjennomsnittlig temperatur av 420c i over 1,5 timer.


12.10.2016

Les den positive testen av norskke VILLMARKSLIV i Nr. Oktober 2016. Klikk på bildet for å forstørre.

TEST: Av nærliggende årsaker er Künzi ikke den eneste som lager etterfølgere av Hobo-Cans men tilsynelatende har ingen klart å komme i nærheten av Künzi sitt produkt. Det østerrikske Outdoor bladet "Land der Berge" har nylig foretatt en test av de på markedet tilgjengelige kokere med dette prinsipp. Det deltok 10 kokere produsert i forskjellige land, Künzi tok en suveren seier som fik betegnelsen: Perfekt. Eneste bakdel man bemerker er at kokeren bør plasseres fortrinnsvis på grus eller sten fordi risten i bunnen tillater at forbrenningsrester ramler i gjennom og kan svi av underlaget.

For naturvandrere/syklister: Det bør være unødig å forklare hvilke fordeler denne "lille dingsen" medfører på lange turer i naturen.

For motorsyklister: Det gjelder ikke bare å spare vekt på tur men også plass, tenk deg hvor mye plass du sparer i forhold til hvilket som helst annet koke/pølsestek redskap. Skal du i tillegg gå en lengre tur så kan du putte den i lomma og ha redskapen klar til pølsesteking og kaffekoking. Nåe brennbart materiale finner du overalt.

Du kan også gugle diverse omtaler på Youtube, søk etter Künzi Hobo.

Pris inkl mva kr.790.- Mål: 15,5 x 11.5 x 1cm. Vekt 525gr.  (nå på lager)

Norsk bruksanvisning med diverse tips.

Miljøvennlig - bruker naturlig brennbart materiale - etterlater kun aske.

Se også denne video.

https://www.youtube.com/watch?v=L-t5KkuutZM

Test i "BERGSTEIGER" med 3 x maks poeng

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bruker erfaringer:

10.12.18

Arne Magnus Villadsen Ja Maarten denne lommekokeren er helt unik, så slipper man å drasse på gassbokser eller rødspritflasker når man skal på tur. Lommekokeren tar ikke mer plass enn mobiltelefonen.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2022 Magers Import A/S

Logg inn